Stilla flyter Donau!

Jag vet faktiskt inte riktigt hur denna rubrik stämmer med det jag tänkte skriva om, nämligen att min viktnedgång nu fullständigt har upphört. Det ska vara stilla i så fall. Jag har under hela november legat i princip helt stilla. 99 kilo plus några hekto, det har varit modellen. Dret är i och för sig bra att ligga på en jämn nivå, tyvärr dock knappt tjugo kilo för mycket.

Så vad att göra? Ja, det är den första december idag. De två första siffrorna är exakt samma. Jag behöver drastiska åtgärder. Mina 10 000 steg om dagen, samt simmningen två gånger i veckan, räcker inte. Funderingarna blir många. Ska jag ändra kosten eller ska jag motionera mera?

Jag tror jag ska prova en ny detalj. Jag sitter många timmar varje dag framför min dator och skriver. Någonstans har jag läst att om jag i stället står upp, så ska det bidra till en bättre hälsa. Kan en sådan enkel åtgärd bidra till bättre hälsa? Ja jag är inte sen att hoppa på. Jag har förmånen att ha ett skrivbord som är höj och sänkbart. Jag ställer mig genast upp och ser vad som händer.

Den ”drastiska” åtgärden är jag själv lite tveksam till, det ska erkännas. Jag ska införa ytterligare en åtgärd, nya steg. Denna gång ska de vara på specifika ställen, nämligen i butiker. 2 500 steg varje dag i en butik. Det låter som en dröm för många, jag kan ju tycka det är mindre muntert. Min shoppingnerv är inte så där väldigt stor. Men strunt samma, jag satte inte upp som mål att bära en massa saker, jag ska bara ströva omkring. På Konsum undrar dom säkert vad det har flugit i mig när jag passerar köttdisken för elfte gången. Det får bli i större butiker, eller kanske till och med köpcenter. Jag kanske ska drista mig till ett besök på GeKås? Hustrun brukar vara pigg på dessa utflykter. Jag återkommer med händelseutvecklingen.