November – bästa månaden att gå ner i vikt?

Undrar om november är den bästa månaden att gå ner i vikt? Jag har svår att tro det. För vad ska man göra annars i november, än att äta. Jag ska inte säga att jag ständigt är hungrig, men jag är nog betydligt mera sugen på något nu i November än jag är i Juli. På sommaren blir det mer att få i mig vätska. Aptiten är det mindre bevänt med.

Har jag dålig fantasi?

Nej det kan jag knappast säga. Jag är kreativ så att det räcker. Äter sällan samma mat flera gånger i rad, ja om det nu inte blir över från gårdagens middag. Då tar jag det gärna till lunch. Men annars så är det något nytt varje kväll. Vällagat från grunden av mig eller hustrun.

Vikten i November

Ja den är det så där med. Det har inte blivit några nya bottennoteringar, och det hade jag knappast räknat med heller. Men det har inte heller gått uppåt. Så jag kan nog säga att jag har hittat en hyfsad balans i mitt liv. Lagom med intag och lagom med uttag från kroppen. Det senare skulle jag behöva öka lite, jag ska ta bort ytterligare några kilon, närmar tjugo. Å andra sidan mår jag väldigt bra numera, och vikten är ingen som helst panik. Jag är nöjd om det på sikt sjunker. jag blir inte stressad om det råkar stå ungefär stilla, så som det har gjort i november.

Blodsocker på bra läge

Jag tror att jag även har stabiliserat mitt blodsocker. Det har på senare tid pendlat på första siffror på fem eller sex. Vid något enstaka tillfälle har det varit sju. Jag skulle tro att ett snitt ligger på 6,2, det vill säga alldeles utmärkt med tanke på att jag var uppe på mellan tio och tolv vid varje mätning för en månad sedan. Jag har ordning på min kropp numera. Det ska visserligen åtgärdas ytterligare lite, men det känns nu himla skönt.