Lite fusk…

Jag skrev i förra inlägget att jag tagit bort allt sötningsmedel. Nja, nästa åtminstone. Den där första koppen på morgonen är ett nödvändigt inslag i mitt liv. Jag har väldigt svårt att komma igång annars. och en kopp kaffe utan något i, ja det är som… Jag får en bitter smak i munnen. Så jag tar en sukett i denna kopp. Sedan dricker jag inget mer kaffe under dagen. Det i sig är en prestation, men det viktiga är nog den drastiska neddragningen av sötningsmedlet.

Det jag i stället stoppar i mig av vätska är Ramlösa. Jag kan säker ta Loka eller något annat kolsyrat vatten. Nu står Ramlösa på lämpligt ställe i min matbutik, så därför tar jag det. Jag har några flaskor som ligger i kylen. Ja jag kan lova dig, det är fantastiskt gott att dricka en kyld Ramlösa. Nu finns det en hel del olika smaker på denna drick. Jag har än så länge kommit fram till att Mango är min favorit.

Min vikt sjunker stilla och stadigt. Jag bekymrar mig inte så mycket över att det går långsamt. jag tycker det är roligare ATT det går nedåt. Jag ska plocka bort en hel del kilon, så varje lite hekto som emigrerar från min kropp gör mig i slutändan ganska glad. När jag började denna resa var det omkring 250 hekto som skulle bort. Numera kan jag säga att den siffran minskat. Kan det vara 180 hekto kvar. Ja där omkring. Jag har inte vägt mig idag. Det är alltså drygt en femtedel som är borta. Bra jobbat.

Och så slutligen, en kort rapport om blodsockret i min diabetes. Det går bra även där. Under sju i snitt. Det har sjunkit ytterligare någon tiondel. Men jag måste verkligen vara alert. Minsta lilla fel, så skuttar mätaren upp ett eller två steg. Det är sällan några problem att ta till baka det på rätt nivå. Men den där sinuskurvas storlek skulle jag behöva minska. Jag jobbar på det…