Dagsformen

Ja, man får säga vad man vill om helgerna, goda är dom och det märks på vågen. Jag tror förbaske mig att bara för att det är helg, så stiger vågen med minst ett kilo. Så även denna helg. Och jag tyckte ändå inte att jag åta något galet. kan några glas vin påverka så mycket? Det har jag svår att tro. Lägger jag in de kalorier som finns i viet jag dricker, så ligger det ändå väldigt långt under vad jag ska peta i mig per dag. Så det måste vara programmerat i den där … vågen. Helg = upp minst ett kilo. Dett aoavset hur duktigt den där personen som ställer sig på vågen är. Det är aknske bara att acceptera.

Under helgens två lediga dagar har jag promenerat i ganska rask takt. Två pass på sammanlagt drygt 25 000 steg. Det var riktigt gott, framförallt i går, så solen sken ordentligt på oss. Det var nästan så att vårkänslorna kom fram. En känsla i sig som är alldeles underbar. Det är bara att längta. Nu när jag skriver detta, har det återgott i normal november. Det vill säga grått och låga moln. Till och med lite disigt, även om det inte är dimma. Dagens promenad blir inte på långa vägar lika trevlig som gårdagens.

Så till mitt blodsocker. Jag hade problem tidigare, verklige problem. Efter förra läkarbesöket, för knappt två veckor sedan, sa han till mig att inte ta konstgjort sötningenmedel. Jag har petat i tre – fyra suketter i varje kopp kaffe jag druckit, fem till åtta om dagen. Till detta fick jag i mig drygt en liter Fun Light om dagen. Detta tog jag bort från och med läkarbesöket. Och blodsockret har sjunkit räjält. Nu ligger jag på ett dagssnitt på cirka sju. Helst ska det väl ner en liten bit till. Men det är en markant skillnad fråpn de tretton jag hade före läkarbesöket. Lite uthållighet, så kommer detta att bli alldeles utmärkt.